Meso
4. siječnja 2017.
Rakovi
4. siječnja 2017.

Školjke


Vrste percebes
kapelungei
kaneštrele
vongole
morski jež
kamenice
dagnje
jakobove kapice
Kamenice Saint Kerber
Tsarskaya
Muirgen
Daniel Sorlut
Belon plosnata kamenica je poznata po svojem okusu joda,
kao i svjetlom čvrstom mesu orašastog okusa. Obožavaju je ljubitelji hrane,
koji se kunu u jedinstvenost i suptilnost ove kamenice.

Uz čvrsto meso, Fin de Claire kamenica ima izražen okus joda
koji se zadržava na nepcu. Postoji mnogo različitih načina za uživanje ove delikatese:
na žaru, pečena, kuhana ili sama uz šampanjac.

Kamenica Tsarskaya zahtijeva duže vrijeme uzgoja kako bi se u potpunosti razvila
njena specifična finalna kiselkasta nota, koju uspoređuju s taninima u vrhunskom vinu.
Ova mesnata kamenica jedinstvenog je okusa koji podsjeća na orašaste plodove lješnjaka.

Muirgen, što na irskom znači „rođena u moru“, je namijenjena gurmanima
koji preferiraju najdelikatnije kamenice - svijetlog mesa i
ekstremne čistoće prava je poslastica za najzahtjevnija nepca.

Daniel Sorlut kamenice poznate su po svojoj jedinstvenoj teksturi
- tope se u ustima, i po svojem okusu - koji na kraju intenzivno podsjeća na bademe.